טיפים לעסקים בסין - מספר 35: "Ni hao - ני האו"

החוויה הקולינרית בסין.  בעלת חשיבות תרבותית יוצאת דופן. גם בכך, הטאואיזם שולט רק בסין נאכל "חמוץ מתוק".  דיוק בטיב המנה. דיוק בצורת הגשתה האסתטית

 

הסינים נעזרים במקלות  פשוטים מעץ במבוק כדי ללטף ולאכול  את האוכל ולא בסכין חדה

.החותכת ומתנהגת בגסות למנה שהוכנה

 

האוכל הוא דרך חיים. עושר המתכונים והרגלי האכילה המבוססים על  אוכל חם .הארוחה

 מבוססת על מסובין במרכז המטבח. סביב האש

 

אז כמה מילים ל"גואנשי טוב

 

 

Man man chi (מאן מאן צ'י )  - בתיאבון בתחילת האוכל.

 hao chi (חאו צ'י ) -  והאוכל טעים מאוד,

 Gan bei ( גאן ביי) -  עם הגשת כוס יין או בירה.

 

 מילים היכולות להוסיף ל גואנשי טוב. כי ידיעת השפה היא ידיעת התרבות הסינית.

 

ואם במצגות עניינינו אז  כבר במפגש הראשון   Ni hao (ני חאו ) -  שלום,  ובתחילת המצגת שלום לכול הנוכחים,   Da jia hao (דא ג'יא חאו).

 

ולסיכום המצגת  או לסיכום הישיבה המייגעת.  XIE XIE DA JIA (שייה שייה דא ג'יא.) ,תודה לכולם, לכול הנוכחים.

 

זכרו... אחת המשימות שלנו במפגשים היא מחמאות. שבחים ללא סוף. ודברי הלל למנהל העיקרי בשולחן הדיונים.  כי הסיני  בסוף מאמין  שאכן  המחמאות שקיבל אכן נכונים.

 

 (Hen hao-חן חאו) -  יפה מאוד. או Ni hen bang (ני חן באנג) –"אתה גדול" .   בעיקר לאחר שהסיני סיפר משהו על עברו או על ניסיונו או בכלל  אירוע בעבר שהוא היה חלק ממנו., למרות שלא הבנת דבר.

 

אני מצטער ההגהה על הסינית-עברית אבל...אתם תצליחו יותר ממני להגות את המילים נכון.

 

נכון... קשה...מורכב...אבל...זה חלק מהאתגר...

אני מקווה שיצאתם עם ערך....

אז...תודה על האזנה...ונמשיך לטיפ  נוסף

 

 

 

 

 

Please reload

Please reload

פוסטים אחרונים

אבי הוברמן

יזם ואיש תעשייה.

 

 מאות מיזמים בישראל, סין ואירופה ומגוון, ומעל ל-1000 ימי פגישות בסין, ו- 1200 ארוחות עסקיות שהפכו לשיתופי פעולה מצליחים.

הצטרף לרשימת התפוצה שלנו

והשאר מעודכן